Köp och sälj Iota coins med en Iota wallet

Om du vill kunna handla med Iota behöver du en wallet. Det finns flera olika typer av Iota wallets att välja mellan.

Iota wallets finns i två versioner, full node eller light node. Den som har kapacitet för att driva en nod dygnet runt kan välja full node, men för de flesta användare är det bästa att välja light node.

För över Iota till din wallet

När du har en wallet där du kan lagra dina coins gör du på följande sätt: välj en nod och en host för din wallet. Du kan byta host senare, så ditt val är inte slutgiltigt. Generera en seed på 81 tecken. Dessa tecken ska vara versaler (STORA BOKSTÄVER) och siffran 9. Skriv upp din seed och förvara den på ett säkert ställe. Bäst är att ha den i en textfil på ett krypterat USB-minne., eller använda en lösenordshanterare som Keepass.

QR-kod på mobilskärm Med din seed kan du logga in på samtliga Iota-klienter i världen. För att veta att du skrivit in din seed rätt bör du kontrollera kontrollsumman som genereras när seeden skrivits in. Denna summa blir alltid densamma när du skrivit in rätt seed.

I din wallet, klicka på ”receive”-fliken och anslut till tangle. Kopiera din adress som används för att ta emot Iota, och testa att överföra en Iota från marknadsplatsen där du köpt den till din mottagningsadress. Eftersom transaktionerna sköts via tangle kan du direkt se om dina Iota har förts över, och om det fungerar kan du tryggt föra över resten av dina Iota.

Iota wallet för smartphones

Om Iota ska bli den valuta som skaparna hoppas på, och som används för transaktioner i Internet of Things, då krävs det att den är enkel att använda. Helst ska det inte vara svårare att överföra Iota än att swisha pengar med sin telefon. Redan idag finns det wallets till både Android och Ios, men många av dem är än så länge i beta. En stor fördel med dem är att användaren kan generera en QR-kod som andra kan skanna för att skicka Iotas.

Scroll to top